birželio 05, 2009

Ginčuose gimsta tiesa...

Tik ginčuose gimsta tiesa. Kiekvienas manau esate girdėjęs tokį posakį? Pasakykite, kad tokio posakio nėra ir mes pradėsime ginčytis. :) Ir, ar tada gims tiesa? Ir kuris iš tiesų bus teisus? Jei aš girdėjau tokį posakį, vadinasi esu teisus, jei Jūs negirdėjote taip pat esate teisūs.
Paveikslėlis su besisukančiu moters siluetu yra testas išsiaiškinti, kuris smegenų pusrutulis pas Jus yra dominuojantis. Dešinysis (vaizduotė) ar kairysis (logika). Vieni mato moters siluetą besisukantį pagal laikrodžio rodyklę (dominuoja dešinysis), kiti prieš laikrodžio rodykle (dominuoja kairysis).
Bet aš jį įdėjau visai ne tuo tikslu. Įsivaizduokite, Jūs nežinote, kam reikalingas paveikslėlis, o tiesiog Jūsų paklausia, į kurią pusę sukasi moters siluetas, šalia yra dar keletas žmonių, kuriems užduodamas tas pats klausimas. Vieni mato moters siluetą besisukantį pagal laikrodžio rodyklę, kiti prieš. Ir kas dažniausiai nutinka. Puolate ginčytis, kiekvienas nori įrodyti savo tiesą, kuria kryptimi sukasi moters siluetas, visi be reikalo išlieja daug emocijų ir visiškai bereikalingai išnaudoja energiją. O kur tiesa? Tai visgi, kuria kryptimi sukasi moters siluetas? O gal atsirado žmogus, kuris mato vyro siluetą?
Žiūrėkime toliau... Ginčo įkarštyje sužinote kokia šio paveikslėlio paskirtis. Suprantate tai, kad Jūsų aplinkoje žmonės paveikslėlį suvokia kitaip, kitu smegenų pusrutuliu. Ginčas ir išlietos emocijos tampa beprasmiais.
Ką norėjau tuo pasakyti? Manau, kad gyvenime yra daug situacijų, kur mes situaciją suvokiame kitu kampu, nei mus supantys žmonės. Skirtingai suvokiame ne vien dėl dominuojančio pusrutulio, bet ir skirtingos patirties, vertybių, auklėjimo, religinių nuostatų, įsitikinimų ir pan. Todėl manau, ginčai yra beprasmiai. Geriausias būdas laimėti ginčą - nesiginčyti. Laimėkite visi. :)
Daiktus mes matome ne tokius kokie jie yra, bet greičiau kokie esame patys. (Anais Nim)

5 komentarai:

  1. Anonimiškas29 birželio, 2009

    be skaitant sukiojosi i visas puses :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas28 vasario, 2010

    man irgi sukiojosi i visas puses ir kas keisciausia tai pirma sukosi pries laikrodi o paskui "pakibo" pats pav ir pradejo suktis pagal laikrodzio rodykles tai man atodo kad cia pats paveiksliukas taip sukurtas kad pirma pasisukineja i viena puse o paskui i kita

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas20 gegužės, 2010

    fake cia sukasi i viena paskui i kita puse fail!!! ;DD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas21 birželio, 2010

    Čia akių dūmimas ne kitaip, pasisuka vienon, po to kiton pusėn, va ir visi reikalai su tais pusrutuliais...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas25 birželio, 2010

    Del to, kad akiu dumimas tai tikrai nesutinku. sedejome kartu su drauge ir ziurejome. jai nei karto nepasisuko i kita puse, o man sukinejosi. taip kad manau priklauso nuo zmogaus.

    AtsakytiPanaikinti