birželio 07, 2009

Skaityti ar neskaityti? Štai kur klausimas..

Nors, praėję 2008 metai ir paskelbti skaitymo metais, visgi nereikės toli ieškoti, norint sutikti žmogų, kuris neskaito knygų. Šiais informacijos laikais, kai greitas gyvenimo tempas, dažnas randa pasiteisinimą: "Knygai perskaityti reikia daug laiko", "Nespėju, aš ir taip užsiėmęs", o dar geriau, "Nesamonės, knygose teorija, realiame gyvenime taip nebūna, geriau jau pažiūrėti televizorių, o jei paskaityti, tai kokį bulvarinį skaitalą" :)
Ar teko girdėti apie tai, kuo skiriasi pasaulio sėkmingieji nuo eiliniu pasaulio žmonių? Vienas iš išskirtinių bruožų, kad jie visi labai daug skaito, dauguma jų turi didžiules bibliotekas. Galite sakyti, kad jie turtingi, ir todėl gali įsigyti daug knygų ir turi laiko jas skaityti. Bet gal jie todėl ir turtingi, kad kažkada daug skaitė ir ieškojo atsakymų į jiems rūpimus klausimus.
Aš galvoju, kad knygose yra sudėta ilgaamžė patirtis, sudėtos žmonių istorijos ir mums reikia džiaugtis ir vertinti tai, kad šiandien visą tai mes galime perskaityti. Be to skaitymas, tai vienas geriausių būdų plėsti savo akiratį, gauti naujų žinių, pasisemti įkvėpimo, bei gauti peno smegenims :)
Kartą rašytojas Rėjus Brendberis (Ray Bradbury) yra pasakęs: "Yra blogesnių nusikaltimų negu knygų deginimas. Vienas iš jų neskaityti jų."
Bet vienu aspektu galiu sutikti ir su teigiančiais prieš knygų skaitymą. Knygų skaitymas atima daug laiko. Kartais tą laiką galėtum praleisti su artimais žmonėmis, vaikais ar skirti poilsiui po įtemptos darbo dienos.
Ką daryti? Kad ir knygas galėtumėme skaityti, ir šeima, bei kiti artimi žmonės liktų nenuskriausti. Vienas iš garsiausių sėkmės mokytojų Bodo Schafer'is, rekomenduoja pirma perskaityti knygą apie greitąjį skaitymą.
Šiandien mes turime unikalią galimybę išmokti racionaliai skaityti ir padidinti savo skaitymo greitį net 5 kartus, pas patį, tikriausiai nesuklysiu sakydamas, geriausią skaitytoją, sėkmės mokytoją, kurio asmeninėje bibliotekoje daugiau nei 4000 knygų, Algirdą Karalių.
Baigdamas šį straipsnį, noriu pakviesti registruotis į seminarą, kuris vyks:
Data: 2009 m. birželio 13d.
Vieta: Best Western Vilnius (Konstitucijos pr. 14)
Laikas: 13:00 -17:00.
Seminaro programa:
1. Kaip mes skaitome?
2. Trys testai Jums:
a) nustatantis skaitymo greitį
b) nustatantis medžiagos įsisavinimo kokybę
c) nustatantis įsiminimo kiekį
3. Kokias klaidas mes darome skaitymo metu?
4. Racionalaus skaitymo principai.
5. Kaip nustatyti skaitymo tikslus?
6. Kaip parinkti atitinkantį skaitymo tikslams metodą?
7. Optimali resursinė būsena: kaip paruošti smegenis produktyviam darbui?
8. Penki skaitymo metodai:
a) susipažinimas su tekstu
b) atranka
c) išsiaiškinimas
d) detalizavimas
e) reziumė
Investicija: Tik 149 Lt.
Daugiau informacijos http://www.algirdaskaralius.lt/
Registracijos anketa čia.
Iki susitikimo Racionalaus skaitymo seminare...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą