sausio 31, 2016

Atidėti 10% nuo savo pajamų yra mitas – taip niekada netapsi finasiškai laisvu

Idėja parašyti šį straipsnį kilo tada, kai mes video formatu viešai atskleidėme seminaro Milijonieriaus mąstymas mokomą paprastą ir efektyvią finansų valdymo sistemą. Jei dar nematėte šio video, prieigą galite gauti čia... 

Po šio video peržiūrų mes sulaukėme pastabų, klausimų ir komentarų, kuriuos galima suskirstyti į tris bendras kategorijas.

Pirmoji kategorija:Aš „nepragyvenu“ iš savo gaunamų pajamų. Apie kokius 10% galima kalbėti?“.  Į šį komentarą galiu atsakyti tik T. Harv Ekerio žodžiais <... problema slypi Jūsų viduje.>. Jums nedelsiant reikia registruotis į seminarą „Milijonieriaus mąstymas“.

Antroji kategorija:  „Mano pajamos per mažos, todėl 10% yra mitas, net ir su 1000 Eur pajamų per mėnesį iki pensijos sukaupsiu viso labo 40 000 Eur, o tai toli gražu iki finansinės laisvės“. Skaitykite toliau šį straipsnį. Gali būti, kad šis mitas bus panaikintas!

Ir trečioji kategorija: “Ką daryti su atidėtais pinigais? Investicijos ne man viskas labai sudėtinga ir rizikinga.”

Šis straipsnis yra visiškai rekomendacinio pobūdžio ir jis yra tik viena iš idėjų, kaip Jūs galite auginti savo atidėtus 10% pajamų ir pajusti savo kailiu, kad 10% atidėjimas nėra mitas. Žemiau jūs rasite instrukcijas, kokius žingsnius jums reikia atlikti, bet prieš tai jūs turite suprasti, kad tai, ką Jūs darote, kuria vertę ir suprasti kuo jūs rizikuojate.

Psichologai pagal žmonių finansinį mąstymą žmones skirsto į dvi kategorijas. Tie, kurie turi perteklių ir tie, kurie turi trūkumą. Jei jūs naudojate 6 indų sistemą, tai dar vienas pliusas. Nesvarbu, koks būtų jūsų  bendras balansas, perteklinis ar minusinis, atidėta dešimtinė tiek fiziškai, tiek psichologiškai kuria jums pertekliaus jausmą. Tai yra perteklius virš jūsų dabartinio gyvenimo standarto būtinųjų išlaidų.

Taigi, savo perteklių jūs galite paskolinti, kitaip tariant, investuoti ir taip padėti kitiems žmonėms panaikinti minusinį balansą. Kokia vertė yra sukuriama? Jei žmogus turi minusinį balansą, vadinasi tam, kad jis išspręstų tam tikras problemas, jam yra reikalingi pinigai. Gavęs pinigų, jis išspręs problemas taip sukurdamas vertę kažkam. Jis gaus naudos!  Jūs turite perteklinius 10% savo pajamų. Jūsų tikslas juos kaupti naudingai. Jūs galite juos paskolinti tam žmogui, kuriam dabar jų reikia. Ir atgauti su palūkanomis. Taksi vairuotojui mokame už tai, kad paveža reikiamu adresu, taigi jei jums paskolino pinigų, jūs turite už tai sumokėti. Jei jūs paskolinote, jums turi sumokėti. Viskas teisinga, viskas subalansuota. Visi gavo naudos ir už tą naudą atlyginta.

Kitas klausimas, kaip tai padaryti? Man labai smagu, kad jau ir Lietuvoje atsirado tokios galimybės, kurios išsivysčiusiose Europos šalyse veikia jau seniau. Jos vadinamos jungtinio finansavimo platformomis. Jų veikimo principas yra toks: jei asmeniui reikia pvz. vieno tūkstančio eurų, juos gali surinkti neribotas kiekis kitų asmenų, kurie turi galimybę prisidėti savo dalimi, kad ir po 5 Eur. Taip paskirstoma rizika ir tuo pačiu išsprendžiamos kitų žmonių problemos. Ir smagu todėl, kad tai daryti gali net vaikai ir tai yra tikrai labai paprasta.  

Ar kompanija, teikdama paskolas, suteikia naudą? Mano manymu - taip. Todėl visiškai pelnytai gauna atlygį  iš abiejų pusių. Lietuvoje esančios platformos elgiasi  įvairiai. Vienos atlygį ima tik iš to, kurio balansas minusinis, t.y. iš to, kuris skolinasi, kitos ima atlygį iš abiejų pusių.

Kaip jums tai padaryti? Sekite žemiau nurodytus žingsnius.  Tai tikrai paprasta:
  1. Jei dar neturite, atsidarykite savo sąskaitą PaySera.lt, tai nemokama, jei kils neaiškumų, yra norodyti telefonai, kuriais paskambinus, visada jums mielai padės.
  2. Atsidarykite paskyrą Savy.lt jungtinio finansavimo plaformoje
  3. Papildykite savo PaySera.lt sąskaitą.
Gerų Jums investicijų!

Aš rekomeduoju Savy.lt, nes jie yra pirmieji Lietuvoje. Šioje platformoje pats sistemingai investuoju jau metus ir tikiu, kad tai yra skaidri kompanija. Be to, jūs galite rinktis, į kokio rizikingumo paskolas investuojate (yra net 15 lygių) ir matyti, kokia yra procentinė nemokumo rizika. Pinigai iš jūsų sąskaitos yra pervedami tiesiai asmeniui, kuriam skolinate. Jis grąžina tiesiai jums.
Keli patarimai prieš pradedant investuoti ir dar tai, ką būtina žinoti:
  • Jei abejojate, pradėkite!, tik darykite tai sistemingai.
  • Skolinkite mažomis sumomis 5 -10 Eurų vienai paskolai.
  • Turite suprasti, kad visi pinigai tikrai negrįš, ne visi, kuriems paskolinote, grąžins Jums pinigus.
  • Neinvestuokite visų savo pinigų, ir net neinvestuokite 10%, tai yra aukštos rizikos investicija.
  • Aš per metų patirtį galiu pasakyti - 12% metinės grąžos tikėtis galite!
Gerų Jums investicijų!
Donatas Brikas

2 komentarai:

  1. Anonimiškas24 vasario, 2021

    Ei, vaikinai, po saugios paskolos galite išbandyti šį „China Bond Robo Advisor“. Tai palengvina jūsų investicijas į Kinijos sausumos obligacijų rinką. Nedaug pastangų, tačiau priklauso nuo jūsų kilmės šalies, paprastai atleidimas nuo mokesčių investicijoms į obligacijas. Kinijos finansų rinka palaipsniui liberalizuojama, o užsienio investuotojai dabar gali investuoti saugiai ir legaliai. Čia yra nemokamų grynųjų, kuriuos licencijavo Honkongo vertybinių popierių ir ateities sandorių komisija . Aplankykite mus adresu Kinijos obligacijų robo patarėjas . Apsilankykite pas mus. Pasižiūrėk!

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai noriu padėkoti LAPO mikrofinansui už tai, kad suteikė 19 000 eurų paskolą sergančiam vaikui prižiūrėti. jei jums reikia skubios paskolos, venkite suklastotų skolintojų ir kreipkitės tikros paskolos bendrovės el. paštu lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti